Gyereknevelés

4 szupererő, ami csak az anyukáknak adatik meg

Minden édesanyának megvannak a saját szuperképességei, de mi anyák napja alkalmából a minden mamira jellemző szupererőket szedtük csokorba.

1. Röntgenlátás – Biztos, hogy ti, anyukák átláttok a falakon. Másképp hogyan tudhatnátok mindig pontosan, ha gyerkőceitek nem a leckével foglalkoznak a szobájukban, vagy ha épp valami csínytevésre készülnek?!

Anyukák (Fotó: Shutterstock)

2. Gondolatolvasás – Kitaláljátok, mit szeretnének felvenni, ebédelni, játszani a kicsik, a nagyobbaknál pedig ráéreztek, ha iskolai gond, legjobb baráttal, barátnővel lezajlott veszekedés vagy szerelmi bánat áll a rosszkedv mögött.

3. Gyógyítás – Mindig tudjátok, melyik gyereket hogyan lehet a leggyorsabban megvigasztalni, illetve, hogy milyen bajra milyen orvosság használ – mindezt a legtöbben pszichológiai- és orvosi tanulmányok nélkül.

4. „Mindent is” meg tudtok oldani – Egyszerre tucatnyi teendővel boldogultok – a multitasking nagymesterei vagytok, ez nem vitás –, és nem az a furcsa, amikor több mindent csináltok egyszerre, hanem az, amikor csak egyet. Számotokra nincs megoldhatatlan feladat. És senki sem képes annyi mindent egyszerre cipelni, mint egy édesanya: ha egyik karján a kisbabáját viszi, a másikon még simán elbírja a bevásárlást, a levetett kabátokat, a gyerek játékmotorját, na meg azt a pitypangot, amit csemetéje szedett neki. Ti, anyukák azt mondjátok, nektek is csak két kezetek van, de szerintünk ez inkább valami menő szupererő lehet!

anyák napja (Fotó: Shutterstock)

Persze, tudjuk, hogy ne csak Anyák napján mondjunk köszönetet az anyukáknak azért, amit nap mint nap értünk tesznek, hanem az év többi napján is, de ezen a napon különösen fontos, hogy emlékezzünk arra, mennyi erővel, milyen szupererőket bevetve nevelnek fel minket. Ha a bezártság miatt nem tudsz személyesen találkozni az anyukáddal, akkor hívd fel telefonon vagy kérj meg valakit, hogy tanítsa meg videotelefonálni – így nemcsak beszélgetni tudtok, hanem láthatjátok is egymást.