×

Kultúra

Új Alkonyat-regény jelenik meg

Várhatóan augusztus 4-én jelenik meg Stephenie Meyer Alkonyat-sorozatának előzményregénye The Midnight Sun címmel. A regény Edward Cullen vámpír szemszögéből láttatja a történetet.

Az Alkonyat, eredeti címén Twilight egy négy kötetből álló vámpírrománc fantasyregény-sorozat, melynek írója az amerikai Stephenie Meyer. Az első regény, az Alkonyat 2005-ös megjelenése óta a sorozat világhírűvé és igen népszerűvé vált, főképp a fiatal felnőttek körében. Számos díjat nyert a sorozat, többek között 2008-ban a Hajnalhasadás a British Book Awards „Az év gyerekkönyve” díját kapta meg, míg a sorozat egésze 2009-ben a Kids’ Choice Awards „Kedvenc könyv”-díjában részesült.

A Wikipédia adatai szerint a négy kötet 2008-ban a legtöbbet eladott könyvek listáját is vezette, például a USA Today-nél, és több mint 235 hetet töltött a The New York Times bestseller-listáján. Robert Pattinson és Kristen Stewart főszereplésvel nagysikerű filmek is készültek belőle.

Robert Pattinson vitte sikerre a könyvet a filmvásznon. Fotó: iStock.com/Denis Makarenko

Az írónő kiadója, a Little, Brown Books for Young Readers most közreadta a nagy bejelentést. „Furcsa érzés bejelenteni a megjelenést akkor, amikor a világ járványtól szenved és senki nem tudja, mit hoz a jövő. Komolyan gondolkodtam, hogy elhalasztom a bejelentést addig, amíg a helyzet normalizálódik, de ez rossz dolognak tűnt, figyelembe véve, hogy milyen sokáig vártak erre a könyvre az érdeklődők” – idézte Meyer közleményét az MTI.

„Magamról tudom, hogy manapság mekkora szükségem van arra, hogy valami elterelje a figyelmemet, mekkora szükségem van arra, hogy előre tekinthessek, és leginkább mekkora szükségem van több könyvre, hogy olvassak. Remélem ez a könyv egy kis örömmel tölti el olvasóimat, és megjelenése után lehetőséget ad egy képelt világban élni egy ideg” – tette hozzá.

Stephenie Meyer éppen dedikál Fotó: iStock.com

Meyer több mint egy évtizede elállt a The Midnight Sun kiadásától, amikor annak egy része kiszivárgott az interneten.