Szerelem

A sikítozás szex közben nem csak színlelés

Panellakások egyik jellemzője, hogy a szomszéd szeretkezését is tisztán hallhatod, de ti vajon a csendesebb vagy sikítozósabb táborba tartoztok? És mindez mit jelent, miért nem csinálja a többség csendben?

Szexuálpszichológusok szerint a párok szeretkezés közben inkább azt kedvelik, ha a párjuk zajos, mint azt, ha csendben van. A nyögések és sikítozások amúgy sem csak arra szolgálnak, hogy színlelést jelezzenek a nők részéről, bizony sokszor belülről fakad, és természetesen jön.

Fotó: iStock.com/Lucky Business

Tanulmányok sokasága foglalkozik a témával, ebből az egyik azt állapította meg, hogy a válaszadók 66 százaléka azért nyög, hogy felgyorsítsa partnere orgazmusát. 87 százalékuk viszont azért hangoskodik, hogy úgy tegyen, mintha elérte volna a csúcsot, de olyan is van, aki saját magát izgatja fel a kéjes nyögésekkel.

Az egyik leggyakoribb oka a hangos szexnek az, hogy ez egy automatikus válasz a gyönyörre. Pont úgy, mintha egy isteni ételt kóstolnál, és óhatatlanul kiszakad belőled a „hmmmmm” jelzés. Ha valami nagyon jó annak nem tudunk csendet parancsolni, mert szeretjük hangokkal is kifejezni. De természetesen ez akkor is, ha az embernek fájdalmai vannak, így a szex alatt is nyöghetünk emiatt.

Persze ne legyen durva az aktus, és határokat is tisztán fektessük le, de a szeretkezéshez némi túlfűtöttség is hozzájárul. És ne feledkezzünk meg a biztatásról sem. A nyögések és sikolyok a legegyértelműbb jelei annak, ha valaki jól csinál valamit az ágyban. Így párunkra fogunk hatni, hogy ez az jó úton jár, ami neki is önbizalmat ad, és talán a nyögéseknek köszönhetően közösen érhető el az orgazmus is.