×

Környezetünk

Adj nevet a póninak!

Welsh póni született a debreceni állatkertben, a névadásba az intézmény szeretné bevonni a közönséget is, a névjavaslatokat a közösségi oldalukon várják.

A vidám és életerős tarka mintázatú kis csődör már megtekinthető a karámban, ahol anyja gondoskodását élvezi.

Welsh póni (Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark)

Közösségi oldalán az állatkert arról számolt be, hogy javában tart náluk a tavaszi bébibumm, így hétről hétre újabb jövevényekről számolhatnak be. Április 29-én egy egészséges utóddal gyarapodtak a welsh pónilovaink.

A névjavaslatokat a közösségi média felületükön kommentben várja az intézmény május 15-ig.

A származását nevében hordozó welsh póniló Wales zord hegyvidékein őshonos, és valószínűsíthetően a kelták által bevitt és az ott eredetileg élő észak-atlanti pónik keresztezéséből alakult ki. Kicsi, de arányos termetéhez az otthonában jellemző domborzati és időjárási viszontagságok következtében rendkívüli szívósság és ellenálló-képesség társul. Világszerte kedvelt lófajta, ideális azoknak a gyermekeknek, akik szeretnének megismerkedni a lovaglás rejtelmeivel. Erre hamarosan a debreceni állatkertben ismét lehetőség nyílik: a kínálatukba tavaly nyáron visszatért pónilovaglás idén június 1-jétől ismét elérhető lesz a Nagyerdőben – jelezte az igazgató.

Az állatkert legifjabb tagja nem csupán nevet szeretne kapni, de önzetlen nevelőszülők jelentkezését is várja az intézmény. Az örökbefogadás neki sok-sok örömet, az állatkert számára pedig hatalmas segítséget jelentene.