Közélet

Koronavírus: további enyhítések vidéken

A szabályok betartásával tovább enyhítette a kormány a kijárási korlátozást vidéken és Pest megyében is enyhítettek. Budapesten egyelőre még fennmaradnak a korlátozások.

Ugyan lesznek további enyhítések az országban, egyelőre Budapesten fenn kell tartani a korlátozásokat. A másfél méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják az egész országban.

A vidéki enyhítések között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, hogy a megyékben a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás a jövőben megengedett; az ott dolgozók kötelesek maszkot viselni, erre kérik lehetőség szerint a vendégeket is, valamint a védőtávolság betartására.

Az országban vidéken és most már Pest megyében is enyhítettek a korlátozásokon, amik egyelőre Budapesten fenn maradnak. MTI/Mónus Márton

Közölte, hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok is. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket.

Június 1-től maximum kétszáz főig vidéken és Pest megyében megrendezhetők lesznek az esküvők – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Kifejtette: az esküvőkön, lagzikon a biztonsági előírásoknak megfelelően az asztalok közötti védőtávolságot be kell tartani.