Gyereknevelés

Támogatás a legkisebbeknek is kijár a veszélyhelyzetben

Bármilyen nehéz időket élünk, elmondható, hogy a koronavírus nem csak rosszat adott a világnak: rengeteg formában mutatkozik meg a társadalmi összetartás.

Arról azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy nem csak a vírus áldozatainak jön jól a segítség.

Illusztráció (fotó: Shutterstock)

A gyermekotthonok lakóinak helyzete is különösen nehéz ezekben a napokban, hiszen ahogy az otthonban élő idősekre, úgy rájuk is érvényes a látogatási és kijárási tilalom.

Ez sújtja többek közt a fóti Gyermekközpont lakóit is, akiknek eddig a látogatások adtak örömet – arról nem is beszélve, hogy a szép időben le kell mondaniuk az intézményen kívüli sétákról, játékról és szabadidőről is.

Egy fővárosi autentikus olasz étterem, a Trattoria Toscana úgy döntött, a kényszerleállás és bezárás miatti szünetet jótékonykodásra használja fel és besegít a gyerekeknek. Ennek első lépéseként készült el 101 darab, mosolygós fejet mintázó pizza a fóti Károlyi István Gyermekközpont kis lakói és a KórházSuliban tanuló gyerekek és önkéntesek részére.

Az étteremben egyékbént az elviteles vendéges is segíthetik a gyerekek étkezését, minden megvásárolt pizza árából 200 forintot egész május hónapban jótékony célra ajánlottak fel. A befolyt összeget az étterem fele-felearányban ajánja fel a Károlyi István Gyermekközpontnak, valamint a KórházSuli Alapítványnak remélve, hogy ezáltal is megkönnyíti ezt a nehéz időszakot a gyerekek és segítőik számára.

A KórházSuli Alapítvány immáron 6 éve támogatja a kórházi kezelésen átesett gyerekeket, akik a suliba még nem térhetnek vissza. Az önkéntesek itt nem csak a lexikális tudás átadásával, de izgalmas programokkal és a közösség gyógyító erejével is segítik a lábadozásukat. Céljuk, hogy a beteg gyermekek lelkileg is megerősödve térjenek vissza betegségük előtti életükhöz.