Szerelem

3 ok, miért jobb a szex 40 évesen, mint huszonévesen

Sokan a negyedik iksz felé közeledve, vagy azt átlépve a szexuális életük „lejtmenetbe kapcsolásától” is tartanak, holott az idő múlásával a szex is jobb lehet – már soroljuk is, miért.

1. Ismerjük a korlátainkat

Negyvenesként valószínűleg már te is jobban ismered magad, mint anno huszonévesként. Most már nemcsak azzal vagy jobban tisztában, hogy ki vagy, mit szeretnél elérni az életben, hanem azt is pontosan tudod, mi jó neked az ágyban – és ezt el is mered mondani a párodnak. Ugyanakkor, mivel tapasztaltabb is vagy már, azt is tudod, mi nem fér bele neked, azokkal a dolgokkal már eszedbe sem jutna próbálkozni.

Fotó: iStock.com/George Rudy

2. Új fantáziák

Ha viszont kedved támad kipróbálni valamit, akkor sem irulsz-pirulsz már annyira, mint húszas- vagy harmincas éveidben járva, hanem egy megfelelő pillanatban megkérdezed a párod, hogy mit szólna hozzá. Végül is, mit veszíthetsz, ha bedobsz egy lehetőséget?

3. Nyugodtabb körülmények

Huszonévesen, illetve harmincas éveink elején sokan még pörgős életet élünk, vagy kisgyerekek nevelésével telnek a napjaink. De amikor a kicsik már nem alszanak velünk egy ágyban, illetve nem kell éjjel is gyakran kelnünk hozzájuk, az sokat segíthet azon, hogy ismét több időnk és energiánk maradjon szexuális életünkre.