Környezetünk

Rufustól, az online sztárrá vált hiúztól búcsúzunk

El kellett altatni Rufust, az online sztárrá vált túlsúlyos hiúzt megromlott egészségi állapota miatt egy német állatkertben.

A bajorországi Schweinfurt Wildpark nemrég jelentette be, hogy Rufus hónapok óta betegeskedett, túlsúlya megterhelte legyengült szívét és légzési nehézségei voltak. Gyorsan romló állapota miatt március 13-án döntöttek úgy az állatkert szakemberei, hogy elaltatják a hiúzt, hogy megkíméljék a további szenvedéstől.

Az állatkert igazgatója, Thomas Leier megemlékezett a közönség álta népszerű állatról, amely most lett volna 15 éves.

Rufus 2006-ban egy svéd állatkertből érkezett Németországba, ahol az első években számos utódja született. Miután azonban ivartalanították, és eltört az egyik lába, elhízott, és 43 kilós lett, holott a hiúzok súlya általában 16-30 kilogramm között van. Leiter is elismerte, hogy Rufus „kövér volt”. Németország legkövérebb hiúzaként emlegették a médiában.

Rufus, a hiúz (Fotó: facebook.com/pg/WildparkSchweinfurt/photos)

A hiúzt 2018-ban ismerte meg a világ, miután megjelent róla egy fotó a neten. A képet egy amerikai gyorsétteremlánc is felhasználta reklámjaihoz. Ezt követően az állatkerti gondozók diétára fogták, sovány hússal etették és testmozgásra bírták. Pár kilót le is dobott, de élete végéig túlsúlyos maradt.