Szerelem

Baj lehet, ha nem tudod kikapcsolni a gondolataidat

Felmérések szerint a nők csak pár másodpercre képesek teljesen kikapcsolni szex közben. Márpedig, ha ez tartós, sőt még romlik is a helyzet abból nagy baj lehet, és akár még a kapcsolatot is felemésztheti.

Mint mindenben a szexben is más a férfiak és a nők gondolkodása. Amíg a férfiak szinte az egész aktus alatt képesek átadni magukat az élvezeteknek, addig a nők… Nos, igen. Mi nők képesek vagyunk azon gondolkozni, hogy koszos az ágynemű, és mikor húztuk utoljára. Vagy azon, hogy mi legyen holnap az ebéd, hogy melyik ruhát kellett volna megvenni a boltba, vagy, ami rosszabb: túl nagy a fenekem, a hasam, a combom… stb. Ugye ismerős?

Fotó: iStock.com/bezikus

Pedig minden ilyen extra gondolat elvesz a szex koncentrációjából, ami oda vezet, hogy nem csak nem fogja a nő élvezni a szexet, de egy idő után már azzal sem fog törődni, hogy legalább úgy tegyen, mint aki élvezné.

Több kutatás is bizonyítja, hogy a nők csak pár, mindössze 8-10 másodpercig képesek kikapcsolni a szexben. Jobb estben ez épp az orgazmus eleje, de ha nem így van, akkor a nők agyán minden különös gondolat átfut, mire a férfi végez.

A szex egy páros dolog, ha elveszti az érzékiségét, akkor azt könnyen a kapcsolat is megsínyli. Egy idő után a férfi is észreveszi, hogy a szeretkezésekből egy rutin művelet lett, és hiába akarja ő minél jobban, nem talál befogadó félre. Legalábbis nem otthon…

Mit tehetsz, ha nehezen figyelsz a szexre? Próbáljatok olyan előjátékot folytatni, és olyan pózokat felvenni, ami a te kedvenced, így a figyelmed tovább megmarad, hiszen te is élvezed. Esetleg próbálkozzatok a közös pornó nézéssel. Ebben az esetben nem rossz, inkább hasznos, mert frissen tartja a szexuális koncentrációdat.