Életmód

Otthon is elkészítheted a pedikűröd

Közeledik a szandál és papucs szezon és ehhez pedig tökéletesen ápolt lábak illenek. De semmi pánik, otthon is elkészítheted a pedikűrödet könnyedén, nem kell zárt cipőkben szoronganod.

Az ápolt lábfej nem csak a nyitott cipők időszakában fontos, hanem mindig. Otthon sem szép látvány, amikor mezítláb, papucsból kivillan egy berepedezett sarok vagy a lenőtt, elhanyagolt körmök. Ha rendszeresen elvégzed az alábbi műveleteket, akkor könnyedén széppé varázsolhatod a lábfejed és nem kell aggódnod a nyitott cipők miatt.

Fotó: shutterstock/Sofia Zhuravetc

Amire szükséged lesz egy drogériákban is kapható bőr- avagy sarok reszelő, esetleg habszivacskő. Mindez attól függ, mennyire száraz a sarkadon a bőr.

A habkővel egyszerűbb a dolgod. Áztasd be a lábad egy lavórnyi illatos fürdősóval megszórt vízbe pár percre vagy akár egy órára is a tévé előtt. Amikor a bőröd már felpuhult, akkor dörzsöld le alaposan a habkővel addig, amíg le nem jön a fölösleges, elhalt hámrész. Ugyanígy járhatsz el a sarokreszelővel is.

Az áztatás és csiszolás után töröld szárazra a lábad. Ha még találsz felesleges bőrt, azt még ilyenkor le tudod csiszolni.

Ezek után jöhet a lábkörmök vágása. Ha volt még rajta körömlakk, azt mindenképp vágás előtt távolítsd el. Egyenes vonalúra vágd a körmeid, így elkerülheted a fájdalmas benövést.
Amennyiben elsárgultak a lábkörmeid, vesd be a citromlevet. Egy kozmetikai korong segítségével dörzsöld át citromlével.

Ezután következhet a masszázs hidratáló lábkrémmel. Alaposan dörzsöld be a lábfejedet, talpadat és a sarkaidat. Amennyiben festenéd a körmeidet, úgy a lábujjaidat úgy kend be krémmel, hogy ne jusson a körmeidre. Így tökéletes lesz majd a körömlakk, nem pattogzik le.