×

Kultúra

Filmsorozat készült a tragikus körülmények között elhunyt színésznőről

A tragikus körülmények között elhunyt színésznő, Natalie Wood életét mutatja be az HBO új dokumentumfilmje, amelyet Laurent Bouzereau rendezett.

A Natalie Wood: Mi marad hátra? című produkció gerincét a színésznő férjével, Robert Wagnerrel készült interjú adja. Wagner két napig mesélt felesége életéről és pályafutásáról Bouzereau kamerája előtt. Mostohalánya, Natasha Gregson Wagner beszélgetett vele, aki egyúttal a film producere is volt – írta az MTI.

Fotó: iStock.com/Tami Freed

Natalie Wood a Haragban a világgal és a West Side Story sztárja 1981-ben fulladt az óceánba a kaliforniai Catalina szigete mellett. A jachton, amelyről tisztázatlan körülmények között éjjel a vízbe esett, ott volt férje, Robert Wagner és színész kollégája, Christopher Walken is. Halálát annak idején balesetként könyvelték el, ám az esetet a mai napig Hollywood legnagyobb rejtélyei között tartják számon.

Gregson Wagner elmondta: olyan portrét akartak készíteni, amely minél teljesebb képet ad a hollywoodi sztárról és azt a végzetes éjszakát sem akarták elkerülni, amelyen a 43 éves színésznő elhunyt.

Natalie Wood amerikai színésznő az 1980-ban neki ítélt Golden Globe-díjjal a kezében pózol a fotósoknak. 1938. július 20-án született San Franciscoban. Meghalt 1981. november 29-én Santa Catalina-szigeten (Kalifornia).
Fotó: MTI

A rendező hangsúlyozta, hogy nem oknyomozás volt a céljuk, a családtól hallott történeteket idézik fel, a színésznő hihetetlen pályafutását mutatják be, de feleségként és anyaként is ábrázolják, végül megosztják tragikus halálának történetét is.

A filmben Wagneren kívül Wood volt férje, Richard Gregson, Robert Redford, Mia Farrow, valamint a színésznő két lánya is megszólal.