×

Életmód

A leghatékonyabb zsírégető teák

A legkiválóbb zöld teák rengeteg hasznos ásványi anyagot, vitamint, nyomelemet, csersavat és illóolajat tartalmaznak. Mindezek mellett anyagcsere-javító és zsírégető hatásuk elősegítik a fogyást is.

Ha már évek óta makacs túlsúllyal küzdesz, most itt az ideje, hogy rászokj a teázásra. Ezek a fogyasztó teák elősegítik a zsírégetést, gyorsítják az anyagcserét, és talán a legfontosabb, hogy csökkentik az éhségérzetet. Ez pedig a szigorúbb kalóriaszegény diéta mellett nagyon sokat segíthet. Persze nem könnyű megtalálni a leghatékonyabb teafajtákat, hiszen olyan nagy a választék.

Íme a három legkiválóbb zsírégető tea, mely valóban hatásos!

Fotó: shutterstock/tankist276

Chai tea
Ez a különleges, Indiából származó fekete tea nagy dózisban tartalmaz teint, ami beindítja a zsírégetést. Emellett illóolajai megnyugtatják a gyomrot. A Chai tea gyömbér-, fahéj-, édeskömény- és ánizstartalma pedig az anyagcserére is jó hatással van. A leghatásosabb, ha az étkezések előtt fogyasztjuk.

Csalántea
A csalántea köztudottan az egyik legerőteljesebb vízhajtó. Sportolók is gyakran fogyasztják fontos versenyek előtt. A csalántea emellett kalciumot, káliumot, kovasavat, flavonoidokat és rengeteg C-vitamint tartalmaz, melyek fokozzák a zsírégetést, és erősítik az immunrendszert. Emellett a csalánlevelekben található szerotoninnak bizonyított a hangulatjavító hatása is. A csalánteából csak napi egy csészével fogyasszunk, lehetőleg lefekvés előtt.

Lapacho tea
Ezt, a nem olyan ismert teafajtát a dél-amerikai lapacho-fa kérgéből készítik. Sok magnéziumot, nátriumot és nyomelemet tartalmaz, mint a vas, a króm és a jód. Ezek a nyomelemek energetizáló hatásúak, így egy kiadós edzés előtt fogyasztva felpörgetnek, edzés után pedig felgyorsítják a zsírégetést.