×

Kultúra

Folytatódhat a népszerű kultfilm forgatása

Akár már július elején folytatódhat a Mátrix 4 forgatása, amit nem csak a film sztárjai, Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss, hanem az egész stáb nagyon vár.

Lana Wachowski sci-fijének produkciója a koronavírus-járvány miatt állt le, de a Variety.com a Warner Bros. filmstúdiótól úgy tudja, hogy stúdió most további nyolc hétre meghosszabbította a szerződéseket, hogy a színészeket legalább július 6-ig megtartsa – írja az MTI.

Fotó: iStock.com/ltummy

A Mátrix 4 forgatása februárban kezdődött San Franciscóban, majd a stáb március közepén Berlinbe települt át. Az európai helyszínen azonban már nem indulhattak el a felvételek, mert addigra berobbant a koronavírus-járvány.

A Mátrix-filmek sztárjai, Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss az új folytatásban ismét játszanak, de a szereplők között van Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Brian J. Smith, Toby Onwumere és Jonathan Groff is. A negyedik rész forgatókönyvét Aleksandar Hemon és David Mitchell írta Wachowskival, aki producerként is jegyzi a filmet.

Keanu Reeves-nek szép sikert hozott a széria Fotó: Shutterstock

A Mátrix első részét 1999-ben mutatták be az Egyesült Államokban. Később további filmek, képregények, videójátékok és animációk követték. „A film egy olyan disztopikus jövőt fest meg, melyben az érzékelt világ valójában a Mátrix – egy szimulált valóság, amelyet a mesterséges intelligenciával rendelkező gépek alkottak meg és kibernetikus csatlakozókkal kapcsolják rá az emberek agyát – amelyben az embereket a gépek tenyésztik, azzal a céllal, hogy saját energiájuk forrásaként hasznosítsák őket” – foglalja össze a film lényegét a Wikipédia.

A Warner Bros. tavaly augusztusban jelentette be, hogy belevágnak a Mátrix-történet folytatásába. A jelen állás szerint 2021-ben mutathatják be a filmet a mozik, de a stúdió még nem közölt pontos dátumot.