Közélet

Meglepetés a budapesti repülőtéren

Egy igazán különleges, szórakoztató flashmobot, magyarul villámcsődületet mutatott be 50 légiutas-kísérő a napokban az újraindult Budapest Airporton.

Újraindult a Budapest Airport működése, amit az egyik légitársaság légiutas-kísérői egy látványos flash mobbal lepték meg az utasokat. A magyar Wizz Air légitársaság 50 légiutas-kísérője egy jól koreografált táncot adott elő a reptér különböző részein, váratlan időpontban.

Az ötlet az egyik stewardess fejéből pattant ki, hogy a koronavírus miatt felszabadult idejüket a kollégáival valahogy eltöltsék, mert a Wizz Air gépek jelenleg 10-15%-kos kapacitással dolgoznak, így értelemszerűen kevesebb a munkájuk.

A legforgalmasabb úticélok, mint például London, már újra jár. Az első járat Budapestről, Berlinbe vezetett.

A biztonságra fokozottan ügyelni kell a reptéren is. Az utasok közötti megfelelő távolság megtartását padlómatricákkal és információs táblákkal egyaránt segítik. Emellett folyamatosan utántöltik a kézfertőtlenítőket, és gyakrabban végeznek fertőtlenítő takarítást. A személyzet azon tagjai, akik munkájukból adódóan nem tudják betartani a személyek közötti 1,5 méteres távolságot, kötelezően maszkot viselnek.