×

Szerelem

Ne várj csodát, ha nem kezdeményezel

Talán az egyik legáltalánosabb szex-hiba, amit a nők elkövetnek, hogy a férfitól várják az első lépést. De miért is?

Igen, nem illik nekünk nőknek leszólítani egy férfit, mi ne fizessünk nekik egy italt, de még a Tinderen is várjuk meg, amíg a férfi ír, és kezdeményez. És ezek az esetek így teljesen normálisak. Mondhatjuk, hogy a legtöbb nőbe még azt nevelték bele, hogy NŐ legyen, és majd a pasi fut utána. Ez így is van. De mennyivel változik akkor a helyzet, ha az a pasi már megvan, csak a miénk?

fotó: iStock.com/PMproduction

A legtöbb nő még a párkapcsolatában is elvárja, hogy a férfi legyen a kezdeményező fél. Akár csak egy randiról van szó, akár az esti összebújásról. Pedig miért ne lehetne ez fordítva is. Ne legyünk álszentek, a szexet a nők is kívánják, és miért baj, ha ennek hangot adunk a párunk felé?

Minden férfi imádja, ha egy nő elcsábítja el. Nem kell valami nagy dologra gondolni, apró kis női praktikák, egy kis tánc, vagy a még ettől is egyszerűbb csókok. A férfi odalesz érte, mert végre ő is vonzónak érezheti magát. Sőt, a tévhitekkel ellentétben a nők sokkal jobban rá tudnak hangolódni a szexre, ha ők kezdeményeznek. A csábítás és az irányítás mindkét nemben megvan, ideje kihasználni ezt egyformán.