Kultúra

Igaz történet a vadnyugatról az ex-James Bonddal

Richard Attenborough filmjében a főszereplőket Pierce Brosnan és Annie Galipe formálják meg. Az igaz történetet feldolgozó filmet, a Szürke bagolyt, május 23-án, 19:40-től láthatod a Dunán.
A kétszeres Oscar-díjas rendező, Richard Attenborough filmjének külön érdekessége, hogy a Pierce Brosnan által megformált Archibald Belaney valós személy volt, akit az indiánok neveztek el Szürke Bagolynak. Híres könyve, a magyarul is olvasható Két kicsi hód generációk kedvelt olvasmánya lett.
Archie (Pierce Brosnan), indián nevén Szürke Bagoly, szembesül azzal, hogy otthonát az érintetlen kanadai vadonban kegyetlen szőrmevadászok fosztogatják. Bár valaha ő maga is vadász volt, ám mindig tudta, hogyan szerezheti meg azt, amire szüksége van a túléléshez anélkül, hogy nagy sebet ejtsen a természeten. Az új vadászok azonban fegyvereket , dinamitot és pusztulást hoznak az erdőbe. Minél többet lát Archie a kapzsi módszerekből, annál inkább forr benne az elhatározás, hogy megállítsa őket. Segítője is akad egy Pony nevű lány személyében (Annie Galipeau), aki nagy hatással van Archie-re.

Mi? Mikor? Hol? Szürke bagoly, május 23-án, 19:40-től a Dunán!
A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt, a Médiaklikken!

Forgatókönyvíró: William Nicholson
Zene: George Fenton
Operatőr: Roger Pratt
Rendezte: Richard Attenborough

Szereplők:
Pierce Brosnan (Szürke Bagoly)
Annie Galipeau (Pony)