Szerelem

Találd meg a lelki békéd a szerelemben

Mindannyiunknak más segíthet igazán kiteljesedni a párkapcsolatunkban – a következők közt szerintünk valószínű, hogy te is megtalálod azt, ami elhozza számodra ezt az érzést.

1. Egy gyerek, több gyerek

Sokan úgy érzik, a babavállalással nemcsak a női lét egy újabb dimenzióját és az anyaság csodáját ismerik meg, hanem ekkor teljesednek ki igazán. Mások az első baba után úgy érzik, ez még csak egy csodálatos utazás kezdete, és akkor lesznek igazán elégedettek, amikor egy fél focicsapatnyi lurkó szaladgál körülöttük. A lényeg, hogy tisztában légy azzal, mit szeretnél: hány gyerkőcöt, kis- vagy nagyobb családot, és ezt szépen, világosan tudd kommunikálni a párod felé is.

Fotó: iStock.com/ravipat

2. Új dolgok

Ki mondta, hogy csak azokkal a már ismert tevékenységekkel kereshetnéd a lelki békéd, amiket már ezerszer próbáltál? Engedd szabadjára a képzeleted: ha bármit tehetnél, mivel foglalkoznál otthon, vagy mit tanulnál a pároddal közösen? Énekelnétek, táncolnátok együtt? Vagy te kipróbálnád magad fotósként, jógával vagy kutyákkal foglalkoznál? Ha már megvan, mit szeretnél, onnantól utánanézhetsz, hogyan kezdhetsz elmélyedni a kiválasztott új hobbiban – akár a pároddal együtt is.

3. Háztartásvezetés, kicsit másképp

Manapság már rengeteg dolgot átvesznek tőlünk a gépek, a mosogatástól a porszívózásig. Mi lenne, ha kicsit másképp gondolnál a házimunkára, és azt a részét, amit élvezel, hobbivá fejlesztenéd? Bizony, a sütés, a főzés vagy akár a lakás dekorálása is segíthet abban, hogy megtaláld és még jobban kifejezd magad!

4. Kreatív erők

Kötsz, horgolsz, festesz, dekopázsolsz, verseket vagy novellákat írsz? Bármilyen kreatív hobbi segíthet abban, hogy még jobban kiteljesedj, és megleld a lelki békéd.

5. Rendszeres énidő

Az egyedül töltött, magadra szánt félórák, órák nemcsak a töltődés miatt fontosak, hanem azért is, mert ilyenkor jöhetsz rá, mi tenne boldoggá igazán, illetve mi segítene még inkább kiteljesedni. Ha megvan a válasz, már azt is tudni fogod, mivel töltsd a következő időszakban az énidődet.