Szerelem

Ideális időzítés a szexre

Egyes nők csak pár napig várnak, mások akár hónapokig is kitartanak, mielőtt odaadnák magukat a férfinak. De ha a kapcsolat komolynak indul, akkor nagyon nem mindegy, hogy mikor jön el az első alkalom.

Túl hamar?

Kőbevésett szabály, amit anyukáink sem tudnak eleget hangsúlyozni, hogy ne adjuk oda magunkat a férfinak túl hamar. Ilyen esetben a férfi könnyű prédának könyvel el minket, és a későbbiekben már nem látja értelmét a vadászatnak, hisz már megkapta amiért jött. De vajon ez minden férfira igaz? És egyáltalán, mi számít túl korainak? Ha egy férfit megfogtunk, az nem fog amiatt elhagyni minket, mert már az első pár randi után ágyba bújtunk vele. Egy dolog számít csupán, ne azért feküdjünk le vele, mert sürgetve érezzük magunkat, hanem, mert már elemészt minket a vágy, és megbízunk benne.

Fotó: iStock.com/Kotin

Túl későn?

Három ok miatt várhatunk hónapokat vagy akár egy fél évet is az első szexig: egyrészt, mert érzelmileg még nem jutottunk túl az előző kapcsolaton másrészt, mert valamiért még nem lobbant fel bennünk a szexuális vágy, vagy egyszerűen azért, mert több időre van szükségünk, hogy megbízzunk a férfiban. Ha esetleg a baráti szereteten túl nem érzünk többet a randipartnerünk iránt, jobb lezárni a dolgot, mert ha csak amiatt fekszünk le valakivel, mert már sajnáljuk, hogy ennyit várt ránk, azzal őt is, és magunkat is bántjuk. Ha viszont arról van szó, hogy nagyon is erősek iránta az érzéseink, csupán még nem tartunk ott, hogy odaadjuk magunkat neki, akkor nem létezik olyan, hogy túl hosszú ideig váratjuk. Ha a férfi érzi, hogy komolyan vesszük őt, akkor meg fogja azt érteni a habozásunkat, sőt tisztelni fog érte.

Mi az ideális időzítés?

Amíg mi súlyos csatát vívunk az erkölcseinkkel, addig a férfiak sokkal egyszerűbben gondolnak a szexre. Ők bármikor bármilyen helyzetben készen állnak az első aktusra, hisz a vadászösztönük azt sugallja, minél előbb, annál jobb. Ezzel ellentétben minket nem a vadászösztön hajt, hanem a kötődés vágya. Ez nem azt jelenti, hogy a férfiaknak ne lenne fontos, hogy érzelmeket is vihessenek az első szexbe, de azért nem fognak kihagyni egy kínálkozó alkalmat, mert még nem estek szerelembe. Az igazság az, hogy egy nőnek mindig több időre van szüksége, mint a férfinak, ha csak nem egy gyors kalandra vágyik. A férfiak pedig tisztában vannak ezzel.