×

Szerelem

Szexuális erőszak miatt újabb kerestet adtak be a filmmogul ellen

Harvey Weinstein 23 éves börtönbüntetését töltő volt filmproducer ellen újabb keresetet adtak be a Mannhattani Legfelső Bíróságra, amelyben egy 17 éves lány 1994-ben történt megerőszakolásával is vádolják.

A Jane Doe néven beadott keresetben négy ma már 70, 43, 38 és 35 éves nő követel kártérítést szexuális erőszak és zaklatás címén a bukott filmmogultól, valamint testvérétől, Bob Weinsteintől, mondván utóbbi elősegítette, hogy annak idején Miramaxnál elhallgassák az ilyen eseteket, lehetővé téve a zaklatások folytatását – írja az MTI.

A Weinstein-botrány 2017-ben robbant ki Fotó: iStock.com/lev_radin

Az 1994-ben történt esetet eddig nem jelentették. Weinstein hotelszobájába hívta a fiatal lányt üzleti tárgyalás címén, megtámadta és megerőszakolta őt. Majd megfenyegette, hogy ha nyilvánosságra hozza a történteket, soha nem kap több filmszerepet, sőt ügyvédjei gondoskodnak arról, hogy megtalálják őt és családját, és fizikailag bántalmazzák.

A másik szexuális zaklatás 1984-ben történt cannes-i filmfesztiválon egy szállodában, a harmadik nő ellen 2008-ban, a negyedik ellen 2013-ban a velencei filmfesztiválon követett el szexuális támadást a producer.

Weinsteint, 20B0584-es számú rabként, jelenleg a Buffalo melletti Wende Büntetésvégrehajtási Intézetben a legszigorúbb biztonsági intézkedésekkel őrzik.