Kultúra

Ingyenesen publikálja új mesesorozatát a Harry Potter írónője

Egy új, a Harry Potter-sorozattól teljesen független mesesorozattal jelentkezett J.K. Rowling brit írónő, a The Ickabog című könyv első részlete máris elérhető az interneten, ahol ingyenesen lesz hozzáférhető az egész történet.

Nagy kérdés, hogy lesz-e még bárminek akkora sikere, mint a Harry Potter regényeknek, minden esetre J.K. Rowling nem pihen. A 54 éves bestsellerszerző több mint tíz éve saját gyermekei számára, esti meseként fogalmazta meg az egyetlen más művéhez sem köthető, „az igazságról és a hatalommól való visszaéléséről” szóló, egy képzeletbeli országban játszódó tündérmesét, amelynek témái „időtlenek, és érvényesek lehetnek bármely korban, bármely országban” – számolt be róla az MTI.

A gyermekkönyv első két fejezetét már publikálták is egy külön e célra létrehozott internetes oldalon, ahol július 10-ig hétköznapokon részletekben a teljes művet közzéteszik.

 

 

Az írónő azt mondta, a történet közzétételével valami jót akart tenni a gyerekekkel a mostani különös, nyugtalanító időszakban, a tündérmese célja lehetővé tenni az álmodozást a kijárási korlátozások idején. Az újonnan publikált történet később nyomtatott és elektronikus formában is, több nyelven megjelenik. A majdani bevételből a járvány által leginkább sújtott közösségeket segítik.