Szerelem

Tilos a szex a nem egy háztartásban élőknek a briteknél

A koronavírus-járvány miatt bevezetett legfrissebb szabályozások alapján az Egyesült Királyságban június 1-től csak az egy háztartásban élő szexelhetnek egymással.

A rendelet szöveg szerint „egyetlen személy sem vehet részt olyan két vagy több fő részére tartott rendezvényen, melyet zárt térben tartanak, függetlenül attól, hogy ez egy nyilvános hely vagy magántulajdon” – idézi a Metro című lapban megjelent írást a szeretlekmagyarország.hu.

Fotó: iStock.com/Roman Samborskyi

Eddig csak az követett el szabálysértést, aki egy másik ember lakásába lépett, de az új rendelet értelmében már nemcsak a látogató, hanem a vendéglátó is felelősségre vonható.

A korábbi szabályozások nem tértek ki ennyire részletesen a magántulajdonban lévő ingatlanok használatára, mivel általánosan elfogadott volt a „maradj otthon!” irányelve. Ebben az időszakban csak a legszükségesebb esetben hagyták el az emberek a lakásaikat. Mostantól azonban csak az „ésszerű kivételek” esetében lehet eltérni a hétfőn életbe lépett szabályozástól, ebbe pedig nem tartozik bele az intim együttlét, ha a pár tagja külön ingatlanokban élnek.

A kiskaput a kültéri szabályozás viszonylagos lazasága jelentheti a pároknak: eszerint a szabad ég alatt akár 6 ember is részt vehet egy összejövetelen. Vagyis igény esetén akár csoportos szexre is lehetőség nyílik például egy parkban.