Életmód

A rövid haj előnyösebb?

Elérkezett a jó idő, itt az ideje, hogy kipróbálj egy rövidebb frizurát is. Számos előnye van a rövid hajnak. Érdemes megfontolnod mindezt akkor is, ha elkötelezetten hosszú haj párti vagy.

Sokan ódzkodunk a rövid hajtó, mert az gondoljuk, hogy sok vele a probléma. Mi több sokan egyenesen úgy gondolják, hogy csak a hosszú haj jelet szexi és nőies, pedig ez távolról sincs így. Gondoljunk csak Sharon Stone-ra vagy éppen Pink-re . Rájuk senki nem mondaná, hogy nem vonzó teremtések, mert rövid a hajuk. Tehát ezt a tévhitet el is oszlattuk.
Az sem igaz, hogy a rövid hajat csak egyféleképpen lehet hordani. Azt is göndörítheted avagy vasalhatod, hordhatod kócosan vagy lezselézve is.

Fotó: shutterstock/Rade Kovac

Gyorsabban szárad
Egy rövid haj bizony sokkal gyorsabban megszárad, mint a derékig érő loknik. Mi több, ha a hajadnak megfelelő fazont választasz, akkor sokszor még beszárítani sem szükséges. Hát nem jobb, ha nem kell hosszasan a fürdőszobában állnod a hajszárítóval, pláne a nyári melegben?

Dúsabbnak látszik
Szerencsések azok, akiknek dús, jó tartású hajuk van. Ám sokan vannak megáldva vékony szálú, tartás nélküli hajjal. Nekik kifejezetten ajánlott a rövid frizura, ugyanis sokkal dúsabbnak hat így. Már csak meg kell találni az arcformájuknak megfelelő frizurát.

Olcsóbb ápolás
Erre biztosan nem gondoltál még, de a rövid hajhoz sokkal kevesebb hajbalzsam és egyéb hajformázó szer szükséges. Sőt, ha olyan fazonra vágják a hajad, még hajformázó szerekre sincs szükséged. Így spórolhatsz ezeken a költségeken is. És arról már nem is beszélve, hogy a rövid haj festéséhez is kevesebb festék szükséges.