×

Közélet

Nem hagyják magára Benedek Tibor özvegyét

Törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek három fideszes képviselő, amellyel lehetővé tennék, hogy az olimpiai érmes után járó özvegyi járadék teljes összegét megkaphassa a kiskorú gyermeket nevelő özvegy.

A Bánki Erik, Szabó Tünde és Kocsis Máté képviselők által jegyzett módosító javaslat egyrészt a sportról szóló 2004. évi I. törvény jelenleg hatályos szabálya szerinti 50 százalékos özvegyi járadékot növelné a teljes összegre kiskorú gyermeket nevelő özvegy esetén, másrészt tíz évről öt évre csökkentené a jogosultsághoz szükséges együttélés időtartamát – írja az MTI.

Benedek Tibor háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó emlékére tartott gyertyagyújtás résztvevői a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodánál 2020. június 18-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Az Origo információi szerint a javaslat célja, hogy a múlt hét csütörtökön elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor gyermekei hozzájuthassanak teljes életjáradékához.

 

 

Eközben Kocsis Máté támogatja a Nemzeti Sportnak azt a kezdeményezését is, hogy Benedek Tibor nevét viselje a Duna Aréna. „Teljes mértékben egyetértek ezzel, mindent meg kell tenni, hogy ez így legyen. Benedek Tibor méltó rá” – nyilatkozta a képviselő a Blikknek.

A háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó hosszan tartó, súlyos betegség után 47 évesen hunyt el. Halála pótolhatatlan veszteség a sportvilágnak és az egész országnak.