×

Szerelem

Szexuálisan zaklatta fiatal munkatársnőit egy bíró

Lassan tényleg nincs olyan munkahely, ahol ne ütné fel a fejét a szexuális zaklatás, vagy ütötte fel régebben, és csak most derül ki az igazság.

Dyson Heydon az ausztrál legfelsőbb bíróság egyik bírája is szexuálisan zaklatta több fiatal munkatársnőjét – állapította meg egy független vizsgálóbizottság, melynek eredményéről az MTI számolt be.

Fotó: Shutterstock

Hat nő tavaly márciusban tett panaszt az ausztrál bíró ellen, ezt követően indult vizsgálat az ügyben. Heydon tagadja, hogy bárkit zaklatott volna.

Susan Kiefel, az ausztrál legfelsőbb bíróság elnöke közleményében megerősítette, hogy a hosszadalmas vizsgálat során arra jutottak, Dyson Heydon szexuálisan zaklatta hat korábbi kolléganőjét, és kiemelte: szégyenletes, hogy ilyesmi előfordulhatott a testületben.

A most 77 éves Heydon 2003 és 2013 között volt a legfelsőbb bíróság tagja. Ügyvédein keresztül jelezte: tagadja, hogy bármilyen jogsértés követett volna el. Ha viselkedésével bárkit is megbántott, az nem volt szándékos, és bocsánatot kér, ha tetteivel megsértett valakit.