Életmód

Így legyen hygge az életmódod

A hygge nem csak lakberendezési stílus, hanem egy igazán komfortos, kényelmes és megnyugtató életforma. Nem kötődik az évszakhoz és bárki megvalósíthatja. Mutatjuk hogyan élhetsz hygge módra.

Azt más sokan tudják, hogy a hygge lakberendezési stílushoz mi minden szükséges. Puha takarók, halvány fények és kényelmes fotelek. Ugyanakkor a hygge ennél sokkal több, egy életmód, amely nem csak a téi időszakhoz kötődik, hanem évszakfüggetlen.

A lényege, hogy harmonikus, nyugalmas és remek hangulatot teremts magadnak. Ehhez pedig nem csak a puha takarók kellenek. Mutatjuk miként teremtheted meg a hygge életmódot.

Fotó: shutterstock/eakkaluktemwanich

Szánj időt magadra

Ez az életmód biztosítja a mindennapos énidőt számodra. Legalább fél órát szánj magadra napi szinten. Menj haza időben a munkádból csak magaddal törődj. Ebben az időben csak te vagy a fontos, ilyenkor töltődsz fel, hogy később jó társaság legyél. Csinálj ez idő alatt olyat, amit szeretsz, de ha csak ülsz és nézel ki az ablakon, mert az esik jól, hát az se baj.

Ki a szabadba!

Bár sokan azt gondolják, hogy a hygge a hangulatos otthon megteremtéséről és az otthon maradásról szól, de ez nem így van. Igenis fontos, hogy legyél kint a szabadban is. A friss levegő nagyon fontos. Ezért menj rendszeresen sétálni a zöldbe. Például egy parkba, vagy a közeli kiserdőbe. Mindeközben gyönyörködj a természetben. Figyeld meg és végy jó nagy levegőket.

Digitális detox

Ahhoz, hogy feltöltsd az akkumulátoraidat, fontos a nyugalom és a befelé figyelés. Ezt pedig nem segíti, ha otthon vagy, esetleg sétálsz és egyfolytában cseng a telefonod avagy jönnek az üzenetek, értesítések. Éppen ezért kapcsold ki a mobilod, számítógéped, de még az okosórád is vedd le egy kis időre. Meglátod mennyire pihentető lesz ez az idő.