Kultúra

Különleges autósmozit nyit a Müpa

Müpa-élmény új dimenzióban, ezt ígéri az a különleges autósmozi, ami július 1-től nyit Budapesten, a Müpában.

Július 1. és 25. között az intézmény különleges autós koncertmozival lepi meg a nézőket. Szerdától szombatig a legkülönbözőbb műfajok hazai előadóinak a Fesztivál Színházban élőben zajló koncertjeit közvetítik az épület melletti parkoló hatalmas kivetítőjén.

Fotó: Müpa

Várdai István, Budapest Bár, Kovács János és Nemzeti Filharmonikusok, Random Trip, Hungarian All Star Big Band, Vujicsics, Söndörgő, Lóci játszik, Péterfy Bori & Love Band, The Qualitons és Barabás Lőrinc Quartet – csak néhány azok közül a népszerű magyar fellépők közül, akik júliusban birtokba veszik a Fesztivál Színházat.

Az autósmozi új dimenzióba helyezi a már jól ismert Müpa-élményt, kombinálva az autósmozik nosztalgikus hangulatát az élő koncertek sokaknak hiányzó varázslatával. A vetítés hangját egy, a helyszínen megadott FM-sávon lehet majd hallgatni az autók rádióján keresztül.

Fotó: Müpa

A szerda a klasszikus zenéé, míg a könnyű- és világzene, illetve a jazz szerelmeseit pénteken és szombaton várja a Müpa autós koncertmozija. A nézők ételt és italt is vásárolhatnak a helyszínen, hogy a nyáresti hangulat igazán tökéletes legyen. A formabontó mozikoncertek 21:00-kor kezdődnek majd, két csütörtök estén pedig a Metropolitan Opera közvetítéseinek ismétlését – Puccini Bohéméletét és Lehár A víg özvegy című operettjét – láthatja felvételről a közönség, 20:00-tól.

A parkolóban közel 130 autó fér el: járművenként 4000 forintért, kizárólag online lehet jegyet váltani az előadásokra az adott koncert kezdéséig.