×

Gyereknevelés

Újra megnyithat a Holnemvolt Vár is

Hamarosan döntés születik a Holnemvolt Vár és a látványetetések újraindításáról. A szabadtéri bemutatóhelyek mellett az állatházak is már látogathatóak a budapesti állatkertben, ahol bizonyos óvintézkedések még ezután is életben maradnak.

A Fővárosi Állat- és Növénykert május 20-án nyitotta meg újra kapuit a látogatók előtt, de akkor még napi látogatói létszám korlátozással működött az intézmény és csak a szabadtéri bemutatóhelyeket látogathatta a közönség.

Holnemvolt Vár (Fotó: https://www.facebook.com/pages/Holnemvolt-V%C3%A1r)

Ezt követően, a tapasztalatok alapján, folyamatosan el lehetett hagyni az elővigyázatossági intézkedéseket és egy hete már az állatházak, a beltéri bemutatóegységek is megnyitottak. Már csak egy-két dolog van, ami zárva tart.

A Holnemvolt Várat is hamarosan megnyitják a közönség számára, illetve a látványetetések újraindításáról is hamarosan döntés születik.

A vonatkozó jogszabályok rendelkezései szerint már csak az ajándékboltban kötelező a szájat és az orrot is eltakaró maszkot viselni. Az állatkert azonban azt javasolja, hogy aki teheti, az állatházakban is viseljen maszkot. Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője továbbá azt kéri a látogatóktól, hogy ne etessék az állatokat, még zoocsemegével se.

Az állatkert a járvány miatt 66 napig volt zárva, ezen időszak alatt sok állatnak született kicsinye. Az ezen időszak alatt kikelt fekete hattyú fiókák már feleakkorák, mint a felnőttek és már vannak olyan kisállatok is, köztük Izabella a tevecsikó is, akik azóta születtek, hogy újranyitották a szabadtéri bemutatóhelyeket.