Életmód

Ezeket a szabályokat sose szegd meg, ha szőrtelenítesz

Bár a szőrtelenítés hozzátartozik a legalapvetőbb szépségápolási rutinhoz, sokszor veszéllyel is járhat. A bőrirritáción kívül gyulladás is előfordulhat, ezért fontos betartani ezeket a szabályokat.

Borotva csere
Bár a borotvánál egyszerűbb és fájdalommentesebb szőrtelenítési módot nem nagyon tudunk mondani, de sokan elkövetnek vele egy nagy hibát. Az eldobható borotvákat tényleg el kell dobni! Ezek az olcsóbb, egypengés borotvák maximum két-három használatra vannak kitalálva, hiszen a gyenge minőségű pengék gyorsan elhasználódnak, és a végén már csak a bőrt karcolgatjuk, anélkül hogy megszabadulnánk a szőrtől. Emellett pedig potenciális fertőzésveszélyt is jelenthetnek. Ha pedig tartós borotvát veszünk, nem úszhatjuk meg az alkoholos fertőtlenítésüket.

Fotó: shutterstock/LightField Studios

Az intim területekre fokozottan figyeljünk
A nemi szervek szőrtelenítésénél az eldobható borotvára vonatkozó szabályok hatványozottan érvényesek. Ne felejtsük el, hogy elektromos borotvát és szőrtelenítő krémeket tilos használnunk ezeken a területeteken! Szőrtelenítés után pedig fontos, hogy 100 százalék pamutból készült alsóneműt vegyünk fel, mert ez nem irritálja az érzékeny bőrt.

Így kerüljük el a szőrbenövéseket
A szőrbenövések nem csak csúnyák, de nagyon fájdalmasak is. Ilyenkor a szőr befelé nő a bőrbe, ezzel pedig gennyes gyulladást is okozhat. Hogy ezt elkerüljük, szőrtelenítés után végezzünk testradírozást, majd aloe verás vagy kakaóvajas testápolóval kenjük be a bőr felületét. A testradírozást végezzük luffa szivaccsal, vagy radírozó kesztyűvel, illetve nem árt kipróbálni a szőrbenövések elleni krémeket, ha ez a jelenség gyakran előfordul.