×

Szerelem

Ezért kívánod jobban a szexet egyes napokon

Biztosan neked is feltűnt már, hogy vannak napok, amikor annyira kívánod a szexet, hogy már az utcán ráugranál a párodra. Természetesen az érzelmeid is befolyásolják a szexuális étvágyadat, de a legtöbb esetben egyszerűen a hormonális változások okozzák az erőteljes libidót.

A teherbeesés vágya

Lehet, hogy épp nem tervezel gyereket, de attól még a női test úgy van programozva, hogy az ovuláció, vagyis a peteérés napjaiban sokkal erőteljesebben vágyunk a szexre, mint más napokon. Szakértők szerint ebben az időszakban (a menstruáció előtti 12-16. napig) a nők sokkal energetikusabbak, kreatívabbak, és persze nagyon kívánják a szeretkezést.

Fotó: iStock.com/irinaneva

A menstruáció első két napja

Persze az erőteljes vérzés napjaiban nyilvánvaló okokból sokan nem szeretkeznek, mégis sok nőnek pont ilyenkor nő meg a libidója. Ezekben a napokban a legerősebbek a görcsök, az orgazmus pedig egyfajta természetes fájdalomcsillapítóként funkcionál, ezért van, hogy a piros betűs napokon másra sem tudunk gondolni, mint a szexre. Bár sokan higiéniás szempontból nem engednek ilyenkor a vágyaiknak, a szakértők szerint a menstruáció alatti nemi életnek ennek nincs semmilyen akadálya. Egyedül az óvszer használatára hívják fel a figyelmet, mert a menstruáció során kinyílik a méhszáj, és az esetleges baktériumok könnyebben feljuthatnak a kismedencei hasüregbe.

A férfiak is kiszagolják

A peteérés időszakában a legtöbb majomfaj látványos külső változásokat mutat. Ilyenkor ugyanis megduzzad és élénk rózsaszínűvé válik a nőstény nemi szerve, ezzel hívja fel a hím figyelmét, hogy itt az ideje a szaporodásnak. Természetesen az embereknél ez nem így működik, de kutatások bizonyítják, hogy az ovuláció időszakában a nők több feromont termelnek, mint más napokon, a férfiak pedig azonnal kiszagolják azt. Ezenkívül biztosan észrevetted, hogy egyes napokon könnyedén rád megy a szűk farmerod, amit máskor képtelen vagy begombolni. Ez azért van, mert a peteérés időszakában a női szervezet veszít a vízháztartásából. A folyadékvesztéstől az arc is megváltozik, a szemek nagyobbnak tűnnek, az arc puffadtsága is teljesen eltűnik, így mondhatjuk, hogy a legtermékenyebb napokon vagyunk általában a legszebbek.