×

Életmód

Készíts fekete fogkrémet

A fehér fogakkal teli mosoly sokak álma és sok mindent képesek is megtenni érte. Kérhetjük a fogorvos segítségét, de otthon is hozzá láthatunk eltüntetni a sárgaságot a fogainkról.

A fogfehérítést számtalan módon elkezdhetjük, de a legegyszerűbb, ha a fogkrémmel indítunk. Ezekből is van számtalan változat a szódabikarbónástól a kókuszolajoson át az egyéb változatokig. A legújabb szer a fekete fogkrém, amely aktív szenet tartalmaz. Ha szeretnéd kipróbálni a hatását, akár magad is kikeverheted ezt a bizarr színű fogkrémet.

Fotó: shutterstock/ Bogdan Sonjachnyj

Mi több dupla hatású saját fehérítő fogkrémet is alkothatsz pillanatok alatt. Ehhez nem is kell más, mint kókuszolaj és aktív fekete szén. A kókuszolajat már szinte bármely élelmiszer boltban megtalálod, esetleg már ott is van a konyhádban, mert ezzel sütsz-főzöl. Az aktív szenet pedig a patikában keresd, hacsak nem használod eredeti céljára (kiváló hasmenés esetén) és lapul belőle a gyógyszeres szekrényedben.

Amennyiben mind a két alkotóelem a birtokodban van, akkor tégy egy kis tálkába egy teáskanálnyi aktív szenet. Érdemes a kapszulás változatot használni, mert azt csak szétszeded és kiöntöd belőle a fekete port. Ehhez úgy 3-4 kapszula tartalma szükséges.

Az aktív szenet nem egészen egy teáskanálnyi kókuszolajjal kell össze keverni. Úgy a jó, ha jó sűrű állaga van. Így marad majd rajta a fogkeféden. Ezután már csak alaposan össze kell keverned és használhatod is.

Mártogasd bele a fogkeféd a fekete pasztába és dörzsöld át vele a fogad. Használd rendszeresen, hetente kétszer és hamarosan látni fogod az eredményét.