Közélet

Ilyen időre számíts a jövő héten

Hétfőn még kánikula lesz, aztán kissé mérséklődik a meleg a héten. Sok lesz a napsütés, de többször lesznek zivatarok is.

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, írja az MTI.

Hétfő reggel, délelőtt általában kevés felhő lesz az égen, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és kora délutántól északnyugat felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A déli órákig inkább csak helyenként, majd délután már egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, illetve viharos széllökések kísérhetik. A szél megélénkül, majd megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-36 fok között valószínű, 30 fok alatti csúcsértékek az Északnyugat-Dunántúlon várhatók, de délutántól már egyre nagyobb területen visszaesik a hőmérséklet.

Fotó: Pexels/ CCO License

Keddre virradó éjjel a Dunától keletre még több helyen valószínű zápor, zivatar, napközben legfeljebb elvétve lehet csapadék. Napközben nagyrészt napos idő várható a délnyugati megyékben több, másutt kevés gomolyfelhővel. Időnként erős lehet a szél, a nap második felében mérséklődik a légáramlás. A minimumhőmérséklet 12-19, a maximumhőmérséklet 25-30 fok között várható.

Szerdán napos idő valószínű csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 12-20 fok lesz. Napközben 27-33 fokig melegszik a levegő.