×

Kultúra

Két koncertre ismét összeáll a HS7

A hazai alterrock színtér kiemelkedő szereplője öt év szünet után, 25. születésnapja alkalmából áll újra össze. A két koncert közül az első augusztusban az elhalasztott Fishing On Orfű fesztiválon lesz.

A Heaven Street Seven ünnepi koncertjein két évtizedes életművének legjobb dalai csendülnek majd fel. Az 1995-ben alakult öttagú HS7 kezdetben angol nyelven írta dalait, végül a negyedik, 2000-ben kiadott Cukor már kizárólag magyar nyelvű szerzeményeket tartalmazott. Ezt további hét sikeres lemez követte, és olyan slágerek, mint a Hol van az a krézi srác?, a Sajnálom, a Márta, a Tudom, hogy szeretsz titokban, a Mikor utoljára láttalak vagy a Dél-Amerika.

Szűcs Krisztián énekel a Heaven Street Seven együttes koncertjén a Fishing on Orfű fesztivál nulladik napján Orfűn 2015. június 17-én. Fotó: MTI Fotó: Sóki Tamás

Nyertek Fonogram-díjat, 2007-ben együtt turnéztak Európában az ausztrál Church zenekarral, játszottak az REM és a Radiohead előtt, 2007-ben Cannes-ban átvették a European Breakthrough Awardot, az EU, a MIDEM és az MTV Europe közös díját.

“Amit megcsinálhattunk együtt, azt megtettük, emiatt döntöttünk úgy, hogy befejezzük működésünket. A húsz közös év mindannyiunk számára életünk nagyon fontos része volt, gyakorlatilag folyamatosan aktív volt a zenekar. Nincs harag közöttünk, egyszerűen az ideális kreatív működést, amit mi elvárunk magunktól, azt így öten mostanáig tudjuk csinálni” – mondta Szűcs Krisztián énekes-gitáros a 2015-es búcsú kapcsán.

A Heaven Street Sevenben Szűcs Krisztián mellett Ábrahám Zsolt gitáron, Takács Zoltán billentyűs hangszereken, Németh Róbert basszusgitáron, Orbán Gyula pedig dobon játszik.

A Fishing on Orfű fesztiválnak teljes újra a fellépőlistája, és szinte kizárólag magyar zenekarok lépnek majd fel a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott fesztiválon, ahol a születésnapos HS7 mellett fennállásának 20. születésnapját ünnepli majd a 30Y is.