Életmód

Kényeztető lábfürdő rohanós napokra

Egy feladatokkal teli, zsúfolt nap után az egyik legjobb dolog, ha pihentető lábfürdőt vehetünk. Nem csak ellazít, de nagyon jót tesz a lábunknak is. Sőt az otthoni pedikűr része is lehet.

Lábfürdőt valahogy kihagyjuk az életünkből, vagy csak a téli elfoglaltságok közé száműzzük. Pedig lábfürdőt nyáron is érdemes venni, mert több haszna is lehet. Egyrészt ellazítja a lábat és ezáltal az egész testünket is egy-egy feszült nap után. Másrészt kellemesen lehűthet, ha hűvösebb vízbe áztatjuk lábainkat. Nem is rossz megoldás ebben a mostani hőségben. Mindezen túl pedig összeköthetjük a kellemest a hasznossal, ugyanis egy-egy lábfürdő után könnyedén elvégezhetjük az otthoni pedikűrt is, miután kellően felpuhultak a körmeink és a bőrünk.

Fotó: shutterstock/New Africa

A lábfürdőt többféleképpen tovább is turbózhatjuk különböző gyógynövényekkel és illóolajokkal. Most egy egyszerű, ám hidratáló, gyulladásgátló és lazító lábfürdőt osztunk meg. Segíthet a sérült bőrnek a gyógyulásban is.

Mindehhez szükség lesz 7-8 kamillatea filterre. De használhatsz szálas kamilla teát is, akkor 5-6 púpozott evőkanálnyi az adag. Legyen még kéznél 3 evőkanálnyi méz és pár csepp a kedvenc illatú illóolajodból. Amennyiben lazítani akarsz, akkor a levendula ajánlott elsősorban.

A kamillát forrázd le úgy 3 deci forró vízzel. Ezután végy egy lavórt vagy, ha van lábfürdőztető gépet és önts bele a lábadnak kellemes hőmérsékletű vizet. Add hozzá a kamilla teát, a mézet és az illóolajat. Keverd össze úgy, hogy a méz teljesen feloldódjon.

Ezután pedig kezdődhet a kellemes része, a lábáztatás. Legalább fél órán át tarts benne a lábaid. Leülhetsz vele a tévé elé vagy akár olvashatsz is. Hamar elrepül majd az idő.