Környezetünk

20 évet élt, világrekordot döntött

Akinek kutyája van, arról álmodik, hogy szeretett blökije egy egész életen át vele maradjon. De ez sajnos nem történhet meg, hiszen egy átlagos kutyus 10-12 évig él. August azonban már több mint 20 éves, ezzel pedig igazi rekordot döntött meg fajtársai körében.

August, aki ma is egészséges és aktív, április 24-én töltötte be a 20. évét, amivel hivatalosan is ő lett a világ legöregebb golden retrivere. Bár az eb szülinapja több hónapja volt, a GoldHeart Golden Retrievers Rescue nevű, golden retrievereket mentő szervezet és menhely a napokban tette hivatalossá a hírt, hogy húsz évével August lett a legidősebb a fajtájában.

Az Auginak is becézett nőstény kutyus jelenlegi otthona egy tennessee-i kutyamenhely, ahol szerető gazdáival és három másik retriver testvérével ünnepelte ezt a jeles napot.

Augie azelőtt az oaklandi menhely lakója is volt egy ideig, amíg a dolgozók nem találtak neki szerető gazdikat. Ekkor már 14 éves volt. Csodák csodájára kicsit sem őszül, a szőre még mindig gyönyörű arany. Reméljük Augie még nagyon sokáig fog élni!