×

Kultúra

30Y jubileummal érkezik a Fishing

Az eredetileg júniusra tervezett Fishing on Orfű fesztivál új időpontban, augusztus 26. és 29. között kerül megrendezésre.

került. A szervezőknek sikerült minimális változtatásokkal átszervezni az eredeti, az új program megtalálható a fesztivál honlapján. A már megváltott jegyek érvényesek az új időpontra is.

Beck Zoltán, a 30Y frontembere a zenekar koncertjén a Fishing On Orfű fesztivál harmadik napján, 2019. június 21-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

“A Fishing on Orfű egy teljesen magánkézben lévő vállalkozás, amely már sok éve nagyobb szponzorok és jelentősebb támogatók nélkül működik, szinte kizárólag a jegybevételekből gazdálkodva. A halasztás a több száz munkavállalónk, a több mint 150 fellépőnk és úgy gondoljuk, hogy a közönségünk érdeke is. Bízunk abban, hogy augusztus végén már biztonságban jöhetünk össze Orfűn” – emlékeztetett Egyedi Pétert, a fesztivál sajtófőnöke.

A rendezvényre március elejére az összes bérlet elkelt, a pénteki és szombati napokra már napijegyet sem lehetett kapni. Bővebb információ a www.fishingonorfu.hu weboldalon található.

A fellépők között található az idén 20 éves fennállását ünneplő 30Y zenekar is, akik a tavalyi évben a fesztivál himnuszát szerezték. A zenekar egyébként a fővárosban is tart jubileumi koncertet, a húsz év száz percben című koncertjeiken az elmúlt húsz év képi világát, lemezeit és dalait elevenítik meg.