×

Közélet

Medvét láttak a Normafánál

Vagy nem. Egyelőre elemzik a bejelentés hitelességét, de addig is arra kérik a kirándulókat, hogy legyenek körültekintőek és óvatosak.

Egy közleményben tudatta Budapest Főváros XII. ker. Hegyvidéki Önkormányzata, hogy lakossági bejelentést kaptak arról, hogy medvét láttak a Normafánál. Nem ez az első eset az elmúlt időszakban, hogy medvét láttak Magyarországon.

A Pilisi Parkerdőhöz érkezett a bejelentés, hogy csütörtökön a Jánoshegyi és Tündérhegyi utak elágazásánál egy medvét és annak bocsát látták az erdőbe bemenni.

Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A Hegyvidéki Önkormányzat emiatt arra kér mindenkit, hogy a Normafa környékén fokozott figyelemmel közlekedjen, amíg a szakemberek ellenőrzik a bejelentés valóságtartalmát.

A Pilisi Parkerdő és Normafa Park szakemberei szerint kevés az esély arra, hogy a bejelentő valóban medvéket látott.

Mivel száz százalékig ez nem zárható ki, arra kéri az önkormányzat a kirándulókat és a környéken lakókat, hogy ha medve jelenétére utaló jeleket látnak, jelentsék be a 06 20 499-1111 telefonszámon vagy a bejelentes@normafapark.hu email címen – írja az origo.hu.

Több medvét is láttak az elmúlt napokban

Az Origo is megírta, hogy július 8-án Petőfibányánál láttak medvét, ezt az önkormányzat is megerősítette. Július 3-án medveveszélyre figyelmeztetnek Bercel környékén, az arra járóktól kérik, hogy a település külterületein fokozott körültekintéssel közlekedjenek. Június 22-én Érsekvadkertnél figyelmeztették a lakosságot egy medvére, míg áprilisban a Bükkben láttak medvét.