Gyereknevelés

700 gyereket fogadnak az Egyszülős Központ napközis táborai

Naponta ötven gyerek vehet részt a reggel 7-től késő délutánig tartó táborokban, és nem is csak a fővárosban.

Mintegy hétszáz egyszülős családban élő gyermek vehet részt idén nyáron az Egyszülős Központ által szervezett napközis táborokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gyerekek nyári táborban, illusztráció. Fotó: Shutterstock

Az MTI azt írja, Novák Katalin az Egyszülős Központban elmondta: a reggel hét órától késő délutánig tartó táborokat Budapesten, Veszprémben és Kecskeméten szervezik meg, azokban naponta ötven gyermek vesz részt.

A tábor célja, hogy az egyszülős családokban nevelkedő gyerekek is minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy idén nyáron a gyerekek felügyeletének megoldása a szokásosnál is nehezebb a koronavírus-járvány miatt, a kormány ezért napközis Erzsébet-táborokat hirdetett meg, az Egyszülős Központ táborait pedig az Emmi finanszírozza.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője ismertette, hogy a tábor hétfőtől péntekig tart, de két szombaton is vállalják a gyerekek táboroztatását, hogy a szülők is kikapcsolódhassanak.

A táborokban sok férfi is foglalkozik a gyerekekkel, ami azért fontos, mert az egyszülős családok 86 százalékából az apa hiányzik – tette hozzá.

Nagy Anna kérdésre válaszolva elmondta: a gyerekekkel szakképzett, gyakorlattal rendelkező pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógusok foglalkoznak. Az egyhetes tábor fejenként 1500 forintba kerül, ez fedezi a napi négyszeri étkezést és minden programot – mondta.