×

Címlap kép

Pandababa született

Óriáspanda született Dél-Koreában, elsőként az országban.

A még nagyon fejletlen és gyámoltalan kölyök hétfőn jött világra Dél-Korea legnagyobb vidámparkjában, a jongini Everlandben egy Kínától kölcsönkapott pandapár, Ao Bai, egy hétéves nőstény és Le Bao, egy 9 éves utódaként.

A vidámpark keddi közleménye szerint az anyaállat és 197 grammos, 16,5 centiméteres kicsinye is jól van.

Még ennél is sokkal kisebb egyelőre. Fotó: Shutterstock

Az apróságot a nagyközönség mindaddig nem láthatja, amíg nem fejlődik ki az immunrendszere, ami öt-hat hónapig is eltarthat. Addig a vidámpark fotókat és videókat tesz közzé a közösségi médiában a ritka szaporulatról.

A két felnőtt óriáspanda 2016 márciusában érkezett Dél-Koreába. Hszi Csin-ping kínai elnök 2014-es szöuli hivatalos látogatása után egyezett bele abba, hogy adjanak kölcsön két pandát Dél-Koreának úgymond közös kutatási célokra.

Ai Bao és Le Bao egy 15 évre szóló kölcsönszerződés alapján tartózkodik a jongini vidámparkban, ahol tágas, 3300 négyzetméteres kifutót alakítottak ki számukra.

Az állatok Dél-Koreába érkezése óta 9,5 millió látogató kereste fel a vidámparkot, hogy láthassa az óriáspandákat. Dél-Koreában egyedül az Everland vidámparkban látható óriáspanda.