Szerelem

Nők vallottak arról, hogy tényleg a méret-e a lényeg

A nagy méretkérdés – tudjuk – sokkal jobban érdekli a férfiakat, mint a nőket. Úgy lehetnek vele, mint a nők a mellükkel vagy a fenekükkel: folyton aggodalmaskodnak miatta... Feleslegesen?

Vastag vagy vékony? Nagy vagy kicsi? Egy tudományos tanulmány során 105 nőt faggattak arról – fotók alapján -, hogy milyen szerintük az ideális férfi nemi szerv. Zürichi tudósok (persze nem csak a fenti problémakörből kiindulva) férfiasságok tucatjait mutogatták fotókon 105 nőnek, azt tudakolva, hogy a maguk részéről melyiket tartják szépnek.

Fotó: iStock.com/Dean Drobot

Nos, a kutatást végző csoport alaposan meglepődött a nők reakcióin.

A 16 és 45 év közötti résztvevők ugyanis sem a hímtag hosszúságát, sem a méretét nem tekintették a szépség fontos kritériumának, hanem inkább az általános összbenyomás alapján döntöttek. A bőr színe, a bőr milyensége és a szeméremszőrzet döntő jelentőségű volt az ideális „darab” megtalálásakor, a szerv körfogata a harmadik helyre került a fontossági sorrendben, míg a hosszúságot csak a hatodik helyen említették a nők. A herék sereghajtók voltak, az utolsó előtti helyre kerültek.

Noha a férfiak általában aggódnak a méretük miatt, a megkérdezett nők azt állították, hogy az számukra „nem fontos”. (Higgyünk nekik.) Sőt, legtöbbjük elégedett volt aktuális partnere méreteivel.

A tudósok a felmérés eredményeiből kiindulva azt remélik, hogy annak nyomán talán kevesebb férfi veti alá magát és férfiasságát felesleges esztétikai műtéteknek.