×

Egyéb

A törékeny lány, akiből a szkander bajnoka lett

Barzsó Henrietta mindig is sportolt, azelőtt úszott és táncolt, mégis úgy döntött, egy különleges, erőléti sportágban fog brillírozni. Henrietta itthon aranyérmes, a világbajnoki versenyen pedig második és harmadik helyezést ért el. 

A sportoló nő heti öt-hat alkalommal edz, a súlyzósás mellett külön edzésterve van a csukló, az ujjak és az alkar erősítésére, amit viccesen „fegyencedzésnek” hív. Szerinte ehhez a sportághoz az erő és a technika még nem elég, hiszen a legfontosabb, hogy gyors legyen az ember, mert hiába nagy a bicepsze, ha valaki gyorsabb nála, azonnal lenyomja az asztalnál. 

View this post on Instagram

#armwrestling #sport #mylife #mysport #szkander

A post shared by Henrietta Barzsó (@hbarzso_armwrestling) on

Legutóbbi versenyén, június 27-én, az 1. Gemenc Szkander Országos Bajnokságon Henrietta a 65 kg-os kategóriában első helyezést ért el. Az ambiciózus lány legfőbb célja, hogy a vb-ről is elhozza az aranyérmet, majd kijusson az olimpiára. Persze, ehhez először fel kell venniük a szkander sportágat az olimpiai programba.

View this post on Instagram

#best #girls ❤😄

A post shared by Henrietta Barzsó (@hbarzso_armwrestling) on

Sokunkban felmerül a kérdés, vajon egy nő miért pont a szkandert választja magának? Henrietta a Csupasportnak mesélt arról, miért döntött így: 

„Az édesapám és a bátyám révén jött ez az egész. A testvérem kezdte el előbb a fekve nyomást, aztán a szkandert, én pedig megirigyeltem, hogy mennyire tehetséges. Egyre többet nyaggattam, hogy mutassa meg, hogy kell, miközben akkoriban vasággyal együtt voltam negyven kiló. Aztán az első versenyemen óriási sikerélménnyel gazdagodtam.