×

Kultúra

Jubileumi koncerttel ünnepel a Cotton Club Singers

A Cotton Club Singers idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját, a járványhelyzet miatt tavasszal elmaradt jubileumi koncertet szeptember 6-án a budapesti Erkel Színházban tartja meg a formáció.

Az együttes eredeti felállásban – Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor, László Boldizsár -, a Cotton Club Band és a Veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével lép színpadra – írta az MTI.

László Boldizsár (b), Kozma Orsi (b2), Szűcs Gabi (b3) és Fehér Gábor (j), a Cotton Club Singers együttes egykori tagjai énekelnek a Papp László Budapest Sportarénában 2010. január 9-én, a vokálegyüttes Záróakkord címmel tartott utolsó koncertjén. A búcsúkoncerten az együttes valamennyi egykori énekese közreműködött. A csapat utolsó négy tagjából (Bartus Patrícia, Mezőfi Gabriella, Czutor Ignác és Fehér Gábor) részben a Cotton Club Singers hagyományainak továbbvitelével megalakult a Singer Street. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az eredetileg április 28-ra a Müpába meghirdetett jubileumi koncertre a belépők két hét alatt elkeltek, de az előadást nem lehetett megtartani. Szeptember 6-án az Erkel Színházban az eredetileg tervezett repertoár továbbgondolt változatával pótolják a meghiúsult koncertet.

Felcsendülnek a legemlékezetesebb slágerek, kiemelt szerepet kapnak a zenekar két legnagyobb sikerű estje, a Sinatra és az Abba Jazz különleges feldolgozásai, de a Hofimánia dalai és a Négy gengszter szerzeményei is szerepelnek a repertoárban.

A koncert bevételéből a Cotton Club Singers tagjai egy mozgáskorlátozott kislány gyógyulását támogatják. Amennyiben a szeptemberi koncert az esetleges járványügyi korlátozások miatt szintén elmarad, a megváltott belépők a 2021. február 27-i pótkoncertre is érvényesek.