×

Szerelem

Tényleg van összefüggés az orr és a férfiasság nagysága között?

Sok férfi aggodalmaskodik amiatt, hogy megfelelő méretű-e a szerszáma, a nők egy része pedig mindenféle külső jelből próbál ezekre az intim paraméterekre következtetni. Lábméret, orrméret, alkar hossza... A tudósok most eloszlatták a mítoszokat, és egzakt módon közelítették meg a kérdést: egyszerűen lemértek 15 és félezer férfi nemi szervet, és ezzel meg is született a hivatalos pénisz-sztenderd.

Az átlagos férfi nemi szerv izgalmi állapotban valamivel több, mint 13 centiméter hosszú – állapították meg a londoni King’s College kutatói, akik elkészítették nemrégiben több, erre vonatkozó tanulmány összefoglalását. Mint kiderült, a férfiak átlagosan kilenc centiméter hosszú szerszámot rejtegetnek a nadrágjukban két izgalmi állapot között.

Fotó: iStock.com/ProStockStudio

A felmérés célja alapvetően az volt, hogy az orvosok végre számszerű adatot kapjanak a tól-igekről, ezzel ugyanis megelőzhető számos, felesleges pénisznagyobbító műtét. A férfiak nagy része ugyanis hamis ideális testképet őriz magában az interneten fellelhető fotómontázsok és pornográf képek miatt.

A tudósok hangsúlyozták: a férfi nemi szerv tétlen állapotban általában 7 és fél, illetve 19 centiméter között mozog – de természetesen lényegesen több tartozik az alsóbb tartományokba, nincs tehát mit szégyellni rajta, ha nem üti meg a bűvös 10-est…

A tudósok jó néhány olyan mítoszt is megcáfoltak, ami a péniszméret meghatározására vonatkozott, külső jegyek alapján. Szerintük ostobaság az orr-, a láb- vagy a kézméret alapján messzemenő következtetéseket levonni, mert könnyen csalódás lehet a vége.

Hogy mekkora „dolog” lapul az alsónadrágban, az csakis a megtapasztalás útján derülhet ki…