×

Kultúra

A vadász

A vadon és a civilizáció határvidékét, a hátborzongató tasmániai erdőségekben játszódik A vadon című film Willem Dafoe főszereplésével, amit augusztus 2-án, 21:30-tól láthatunk a Dunán.

A 2011-ben készült ausztrál film a vadon és a civilizáció határvidékét, a hátborzongató tasmániai erdőségeket használja hátterül egy olyan történethez, amelyben egy magányos hős erőfeszítései és egy arctalan, szinte korlátlan pénzzel és hatalommal rendelkező szervezet pusztító ereje állnak szemben egymással. Willen Dafoe mellett a film további főbb szerepeit Frances O’Connor és Sam Neill alakítják, a rendező Daniel Nettheim volt. A filmet tizenegy kategóriában jelölték az Ausztrál Filmakadémia díjára.

Fotó: Médiaklikk

A tasmán tigris a huszadik században kihalt fajok közé tartozik, újra és újra hallani azonban híreket, hogy a tasmániai vadonban itt-ott láttak egy-egy példányt. A zsoldos Martin David (Willem Dafoe) azt a megbízást kapja egy katonai biotechnikai cégtől, hogy vadássza le e kihaltnak tartott faj utolsó példányát, és hozza el nekik az általuk kért testrészeket, amelyeket fel akarnak használni közelebbről meg nem jelölt fejlesztéseikhez. Martin biológusnak mondva magát érkezik meg a szigetállam vadonjának peremére, ahol egy családnál vesz ki szállást.

Miközben a zöldpárti tiltakozók miatt ingerlékeny favágók az első pillanattól ellenségesen fogadják jelenlétét, az apa rejtélyes eltűnése óta zsibbadt fásultságban élő anya és két kisgyermeke az otthon érzelmi hátterét jelentik számára. A vadonba tett felfedezőútjai egy idő után eredményre vezetnek, nyomokat talál, amelyek elvezethetik a rejtélyes vadállathoz, ám megbízóinak türelme addigra lejárt, és másik zsoldost küldtek ki ugyanerre a feladatra; a játszma innentől pedig már nem csak a tasmán tigris számára élet-halál kérdése.

Mi? Mikor? Hol? A vadász, augusztus 2-án, 21:30-tól a Dunán!
A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt, a MédiaKlikken!

Forgatókönyvíró: Alice Addison, Wain Fimeri
Zene: Andrew Lancaster, Matteo Zingales, Michael Lira
Operatőr: Robert Humphreys
Rendezte: Daniel Nettheim

Szereplők:
Willem Dafoe (Martin David)
Sam Neill (Jack Mindy)
Frances O’Connor (Lucy Armstrong)
Morgana Davies (Sass)