×

Életmód

Lazulhatsz otthon is

A wellness kedvelői nincsenek könnyű helyzetben manapság. A koronavírus-járvány miatt legfeljebb korlátozva hódolhatnak szenvedélyüknek. De mutatunk nekik házi, de hasznos és működő megoldásokat.

A wellness nem csupán pezsgőfürdőzésből és masszázsból áll, hanem a testünk és elménk teljes körű megnyugtatásából, feltöltéséből. Amennyiben idén nincs módod kedvenc időtöltésednek hódolni, otthon is lehet néhány kellemes órád vagy napod a wellness jegyében.

Fotó: shutterstock/Rido

Kütyüstop
Az első a digitális detox. Vagyis kapcsolj ki minden elektromos kütyüt a laptoptól a telefonig. Semmi ne zavarjon meg, hidd el nincs semmi a világhálós, ami ne várna meg. Néhány órára menekülj el a digitális világból és szenteld a figyelmedet például az olvasásának, festésnek, varrásnak vagy főzésnek. Bárminek, ami jól esik és kikapcsol. Lehet ez csupán néhány óra, akár minden nap is, de akár egy egész nap is. A legjobb, ha mindezt lefekvés előtt teszed, mert álmod még pihentetőbb lesz.

Foglalkozz a lelkeddel is
Befelé fordulni é megfigyelni azt, hogy mi zajlik a lelkünkben, sokat segíthet a teljes nyugalom elérésében. Mindenkinek van kisebb-nagyobb probléma a hátizsákjában, amelyet gyerekkorától cipel. Szánj időt arra, hogy kibogozd lelket csomóit és ne szégyellj segítséget is kérni hozzá. Számos terapeuta és segítő online is tart foglalkozásokat, így ki sem kell mozdulnod otthonod kényelméből.

Figyelj arra mit eszel
Az sem mindegy, hogy hogyan étkezel. Itt is az első szabály uralkodik, vagyis teljes kütyüstop. Kapcsolj ki mindent és csak az evésre koncentrál. Rágj meg minden falatot alaposan, érezd tudatosan az ízét. Mi több, érezz hálát minden falatért, legyen az bármi.n Amennyiben tudatosan étkezel, azt is tudni fogod, hogy mikor laktál jól. Hagysz ugyanis időt az agyadnak arra, hogy kommunikáljon a gyomroddal. Így biztosan nem fogod túlenni magad.