×

Címlap kép

A legjobb idei kenyerek - érdemes megkóstolni

Kiderült melyik lett 2020. Szent István napi kenyere és az Év Innovatív kenyerét is kiválasztották. Több mint ötven termék közül választották ki a legjobbakat.

Az idei év legjobb búzakenyerének, 2020. Szent István napi kenyerének a Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyerét választotta a Magyar Pékszövetség. A kilencedik alkalommal megrendezett versenyen az Év Innovatív kenyerét is kiválasztották, mely a Hel Pékség Kft. Rozmaringos burgonyás kenyere lett.

Az idei Szent István-napi kenyér, a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyere. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A versenyre bárki nevezhetett. A kétfordulós verseny döntőjében 15 kenyeret bírált a szakmai zsűri, hetet a Szent István napi és nyolcat az Innovatív kategóriában.

A hagyományos kategóriában a pékeknek döntő részben gabonaőrleményből, hagyományos kovászos technológiával kellett elkészíteni a kenyeret. Mindezen túl kizárólag magyar, természetes alapanyagokat használhattak.

A nyertes Balmaz-Sütöde Kft. lassan 30 éve szolgálja magas minőségű, kiváló alapanyagból készült péktermékeivel a hajdúságiakat. Kilenc településen találhatók meg a családi vállalkozás szaküzletei – tudatta az MTI.

2020 leginnovatívabb kenyere, a solymári Hel Pékség Kft. rozmaringos burgonyás cipója. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Év Innovatív kenyere a solymári Hel Pékség Kft. Rozmaringos, burgonyás kenyere lett. A rozmaringos burgonyás cipó 48 órás lépcsős kovásszal készült, főtt burgonyával és friss rozmaringgal.
Eddig a nyertes kenyereket a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatták meg az érdeklődők, ám a járvány miatt ez idén másképp lesz, mivel elmaradnak augusztus 20-án a rendezvények.

A Magyar Pékszövetség ezért felkéri a sütőipari vállalkozásokat, vegyék fel kínálatukba 2020. Szent István napi kenyerét, illetve 2020. Innovatív Kenyerét. Így majd az ország számos pékségében kóstolhatjuk majd meg a nyertes kenyereket a közeljövőben.