Életmód

Bagoly típus vagy? Nehezek a reggelek? Íme néhány bevált tipp

Reggel alig bírsz felkelni és este vagy igazán elemedben? Akkor te bagoly típus vagy és biztosan nagyon nehéz reggel összeszedettnek lenned. Sebaj, mutatunk néhány módszert, amely segíthet ezen.

A pacsirta típusúak annyival vannak könnyebb helyzetben, hogy reggel könnyedén pattannak ki az ágyból, ám este nehezebben bírják rá magukat például egy jóféle bulira. De a bagoly típusoknak pedig van néhány jó módszerünk arra, miként legyenek könnyebbek a reggeli készülődés percei.

Fotó: shutterstock/BUNDITINAY

Ruhák kikészítve
Az egyik legalapvetőbb módszer az, ha a másnapra szánt ruháidat kikészíted. Így nem kell félálomban a ruhás szekrény előtt állnod és azon töprengened, hogy mégis mit vennél fel. Mi több, a vasalással sem kell törődnöd. Csak gépiesen magadra rángatod a ruháid és két perc alatt végeztél is a felöltözéssel.

Írj listát
Az minden esetben sokat segít, ha van egy tennivaló listád. Segít mederben tartani az eseményeket és így nem felejtünk el semmi fontosat. Este gondold át, hogy reggel mi mindennel kell még foglalkoznod. Például meg kell locsolnod a növényeket, meg kell etetned a halaidat, zsebpénzt kell adj a gyereknek vagy épp nehogy a hűtőben feledd az ebédedet.

Ébresztő pillanatok alatt
A kávé sokaknak hozzá tartozik a reggelekhez, mi több elengedhetetlen. Ha te is így vagy vele, akkor érdemes bekészíteni még este, hogy reggel már csak be kelljen kapcsolni a kávéfőző gombját avagy a tűzhelyet a kotyogós alatt. Készítsd oda a csészét, bögrét édesítőt, tejet avagy tejszínt. Mindent, hogy csak ki kelljen önteni és már kortyolhasd is. Sokat segít majd a feléredésben.

Le a kék fénnyel
Bár ez inkább az estéhez tartozik és a nyugodt alváshoz, de mindez nagyon is befolyásolhatja a reggeli felkelést. A lefekvés előtti órákban már ne számítógépezz, tévét sem javasolt nézni, még mobilon sem. Kapcsold ki a kütyüket és olvass, hallgass kellemes zenét avagy meditálj. Sokkal kipihentebben ébredhetsz másnap reggel.