×

Szerelem

A vágy leggyakoribb gyilkosai

Sok pár számára az első gyerek megérkezése jelenti a szexuális problémák kezdetét, de valójában sokkal több minden áll a vágyak ellaposodásának hátterében.

Szülővé válni napi 24 órás szolgálat, és sokan el is felejtik, hogy közben férjek, feleségek és valahogy kéne, hogy mindenre maradjon idő. A kisbaba és az anya közötti szoros kapcsolatra sok férfi féltékeny, még ha ezt sosem vallanák be. Ilyenkor kezdődnek a gondok, hogy a képzelt dolgokat nem kibeszélik a párok, hanem elkönyvelik magukban. Hogy ez egyenes út lenne az eltávolodás felé? Sajnos igaz.

fotó: iStock.com/Sorn340Images

De a vágy gyakori gyilkosának számít a stressz, az energiahiány, a krónikus fáradtság, a kiégettségi szindróma, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is. Sokszor hangzik el az a mondat, hogy „nincs rá időm”. Ekkor érkezik a replika: „arra van időd, amire akarod”. Valahol ez tényleg igaz, hiszen kölcsönös körforgásban létezik a szex és a napi életvitelünk.

Nincs idő a szexre a karrier, család, gyerek, vacsorafőzés mellett. Ám, ha minden más előtérbe kerül, akkor egyszer csak nem lesz már család, és nem lesz kinek vacsorát főzni. Az sem jó, ha túl magasak a szexuális elvárások, mert úgy sokszor, tényleg bele sem kezd az ember. Húzzátok meg a határokat és főleg beszéljetek róla, hogy milyen ütemterv szerint éltek. Ne félj attól, hogy így meg minden sablonossá vagy rutinná válik. Kísérletezni bármikor tudtok, egészen addig, amíg van köztetek szexuális kapcsolat. Merjetek nyíltak lenni!