×

Kultúra

Jennifer Lawrence és Bradley Cooper örömjátéka a Dunán

Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence és a 8-szoros Oscar-jelölt Bradley Cooper főszereplésével készült 2014-es filmet, a Serenát láthatjuk augusztus 15-én, 21:30-tól a Dunán.

Jennifer Lawrence és Bradley Cooper nem először játszik együtt egy filmben. 2012-ben, a nagysikerű Napos oldal című filmben szerepeltek először együtt a képernyőn. Akkor a színésznő, az alakításáért, Oscar-díjat kapott, a színészt pedig jelölték a legjobb színész kategóriájában. A 2014-es alkotás, a Serena, ami egy kosztümös dráma, egy szerelmi történetet mutat be egy rettentően depressziós korból. A film Ron Rash azonos című regényéből készült és bár nem lett akkora siker, mint az két világsztár első filmje, ez is egy kifejezetten érdekes drámát láthatunk augusztus 15-én, 21:30-tól a Dunán.

LOS ANGELES – NOV 19: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence arrives to the ‘Silver Linings Playbook’ LA Premiere at Academy of Motion Picture Arts and Sciences on November 19, 2012 in Beverly Hills, CA. Fotó: Kathy Hutchins

Az észak-karolinai hegyvidék, a nagy gazdasági világválság idején. George Pemberton jól menő faipari vállalkozást vezet a vadonban, majd alaposan felkavarja az állóvizet, amikor egy nap megjelenik újdonsült feleségével, Serenával. A szépséges szőke nő hamar bebizonyítja a férfiak uralta iparban rátermettségét: felügyeli a favágókat, csörgőkígyókat vadászik le, de még egy férfi életét is megmenti a vadonban. Befolyásukat és hatalmukat kihasználva a friss házasok senkit nem engednek üzletük és szerelmük közelébe, s ettől egyre bonyolultabbá válnak a dolgok. Különösképpen George üzlettársa nézi rossz szemmel a változásokat, aki nemcsak féltékeny az új jövevényre, de még szavát is felemeli a nő ellen. A szenvedélyes szerelem és a fokozódó konfliktusok egy vadászat során drámai fordulatot vesznek.

Mi? Mikor? Hol? Serena, augusztus 15-én, 21:30-tól a Dunán

Forgatókönyvíró: Christopher Kyle
Zene: Söderqvist Johan
Operatőr: Morten Soborg
Rendezte: Susanne Bier

Szereplők:
Jennifer Lawrence (Serena)
Bradley Cooper (Pemberton)
Sean Harris (Campbell)
Rhys Ifans (Galloway)
Toby Jones (seriff)