×

Szerelem

A férfiak tényleg csak azt akarják?

Szakértők szerint a férfiak szexuális késztetése eleve erősebb a nőkénél, mert genetikailag úgy vannak kódolva, hogy a szexel a nemzés a céljuk. Magasabb tesztoszteronszinttel rendelkeznek, és céljuk az örökítő anyagot minél szélesebb körben továbbadni.

Hogy a szexről nők és férfiak máshogy gondolkoznak, az nem meglepő. Más hormonok hajtják mind a két nemet, de más biológiai szerepkör is. A férfiak – még, ha nem is sejtik – de az utód létrehozásában gondolkoznak, míg a nőket sokszor a kötődés vezérli.

Fotó: iStock.com/Africa Studio

A tesztoszteron az az üzemanyag, ami hajtja a szexuális vágy motorját. A nőknél is ez a nemi hormon gondoskodik a szexuális vágyról. Míg azonban a férfinál a tesztoszteron szintje viszonylag egyenletes, addig a nőnél nemcsak eleve alacsonyabb, hanem a havi ciklusától függően erős ingadozást mutat. A nő szexuális vágya ennek következtében sokkal könnyebben zavarodik össze, mint a férfié.

A férfivágy inkább belülről jön, és ösztönvezérelt, addig a női sokkal inkább feltétele a külső körülmények hatásának, például a partner gerjedelmének, a kellemes környezetnek vagy a feszültségmentes környezetnek.

Ráadásul a nők jobban ellent tudnak állni, képesek uralkodni a vágyaikon, ugyanez sok férfiról nem mondható el. A kapcsolatban élő férfi az érzelmeit, amelyeket gyakran nem képes szavakba foglalni, sokszor inkább a szexen keresztül fejezi ki. Így, ha mindig csak „azt” akarja, igazából jót lehet, mert ennyire kellesz neki, csak épp nem mondja, inkább mutatja.