×

Gyereknevelés

Középkori kalandok várnak a Vajdahunyadvárban

Kiállítás és kalandjáték hív középkori utazásra titeket is a Vajdahunyadvárban. A Legendás lovagkor - Az apród titkos küldetése című kiállítás november 1-jéig tart nyitva.

Középkori utazásra hívja a látogatókat a Legendás lovagkor – Az apród titkos küldetése című kiállítás és kalandjáték csütörtöktől a Vajdahunyadvárban – írja az MTI.

Lovagkori látványvilággal, egyedi installációkkal várja a kalandvágyó látogatókat a több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

lovag gyerek játék cuki

A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock

A tárlaton a látogatók egy képzeletbeli, középkori tájra érkeznek, ahol bátorságukat, tudásukat és érzékeiket próbára téve lovagi küldetés részesei lehetnek. Belépéskor az érdeklődők szöveges játékfüzetet kapnak, amellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz és közben felfedezhetik a lovagkor legendás világát, találkozhatnak a középkor hőseivel, rácsodálkozhatnak díszes viseletükre, fegyvereikre és meglepő vitézi képességeikre.

A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e villámgyorsan rálelni a rejtekajtó kulcsára, rendet vágni a lovagrendek közt, leleplezni a kopjás csalást és megfejteni a páncélkirakót. Kiderül még, hogy elboldogulnak-e a címerállatok fenséges csapatával, a csalóka lidércfényekkel vagy a botfülű muzsikusok szerenádjával.

A Legendás lovagkor – Az apród titkos küldetése című kiállítás november 1-jéig tart nyitva.